De UMZ Zorg afdeling richt zich op ambulante zorg.

 

Ambulante ondersteuning

Ambulante begeleiding betekent dat we je ondersteunen terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Dat kan als je alleen woont, met een partner of bij je ouders. Als dat gewenst is, bieden we ook ondersteuning aan gezinsleden. Je krijgt een persoonlijke zorgprofessional die je ondersteunt bij al je zorgvragen. We kunnen je begeleiden bij het vinden van nuttige dagbesteding, als je problemen hebt met een verslaving of als je een gezondere levensstijl wilt ontwikkelen. We staan je bij in je contacten met instanties zoals de schuldhulpverlening of de gemeente. Ook kan je begeleider je in contact brengen met de juiste organisaties.

 

Gezinsondersteuning

Onderdeel van ambulante begeleiding is gezinsondersteuning voor het hele gezin. Door allerlei verschillende oorzaken kunnen spanningen in een gezin hoog oplopen. Wij kunnen het gezin helpen om deze problemen met elkaar op te lossen. We zijn er voor kinderen die thuis problemen hebben of ouders wiens kinderen dreigen af te glijden.

 

Zinvolle dagbesteding

We bieden begeleiding bij het vinden van nuttige dagbesteding. Dat kan bijvoorbeeld een opleiding zijn, werk of vrijwilligerswerk. We hebben een divers aanbod van eigen werkplekken (o.a. in de horeca en sport). Daarnaast hebben we een groot eigen netwerk. Dat zetten we in om met jou een dagbestedingsplek te vinden die bij je past.

 

UMZ Fit

Wil je van je verslaving af? Een gezondere levensstijl of gewoon je lichaam trainen? Wij geloven dat een goede gezondheid er aan bijdraagt dat je je beter voelt. Daarom hebben we onze eigen Unite Fit sportschool in Nieuw-West. Daar kan je trainen, fitnessen en lessen volgen over een gezonde levensstijl. Als je het daar naar je zin hebt, kun je ook intern mee draaien. Bijvoorbeeld in de vorm van een dagbestedingsplek.